Game Dissus theatergroep Kwatta

Concept voor een educatieve iPad applicatie, als onderdeel van het educatieproject voor het basisonderwijs bij de voorstelling Dissus van jeugdtheatergezelschap Kwatta.
Het educatieproject bij de muziektheatervoorstelling Dissus – gebaseerd op het oeroude verhaal van de Odyssee – is een avontuurlijke moderne zoektocht. Het gaat over dromen van een held te zijn en het ook worden. Over bang zijn, maar dapper worden. Over ontdekken van jezelf en de wereld om je heen.
De leerlingen zijn de helden in hun eigen zoektocht naar de eindbestemming. Onderweg zijn er uitdagingen, opdrachten, obstakels en bezienswaardigheden die een beroep doen op fantasie en spel.

De wereld waarin de leerlingen tijdens hun zoektocht terecht komen, komt tot leven via tablets die communiceren met iBeacons. De iBeacons worden geplaatst in een volledig lege ruimte, bijvoorbeeld een gymzaal. Kleine groepen leerlingen dwalen door de ruimte. Een virtuele gids (Dissus) helpt de leerlingen bij het oplossen van raadsels en het volbrengen van opdrachten om zo de weg terug naar huis te vinden.

In samenwerking met Z77

Game Dissus theatergroep Kwattamaryshangs